top of page

Back to Basie!

Een ode aan Count Basie

Het Brabants Jeugd Jazz Orkest keert in 2024 terug met een nieuw project: Back to Basie!. Onder leiding van Jacob Bedaux gaan zij aan de slag om deze muziek eigen te maken. De repetities zullen plaatsvinden op verschillende locaties in Brabant op de volgende data

- 24 februari

- 3 maart

- 16 maart

- 24 maart

- 7 april

De repetities zijn standaard van 10.00 tot 15.00. Op zaterdagavond 13 april zal het concert plaatsvinden bij Fifth NRE in Eindhoven. 

De inschrijvingen zijn inmiddels gesloten. Er is nog ruimte voor een gitarist en een bastrombonist. Interesse om met ons mee te spelen? Stuur een mail naar st.brabantsjeugdjazzorkest@gmail.com.

Save the date.png

Over Count Basie

Als pianist en bandleider was Count Basie actief in de Amerikaanse jazzscene in het midden van de 20ste eeuw. Hij stond bekend om zijn kenmerkende pianospel met een minimalistische en ritmische benadering, waardoor hij een belangrijke figuur werd in de swing jazz. In 1935 richtte Basie zijn eigen bigband op, het Count Basie Orchestra, dat al snel een van de meest populaire en invloedrijke swing bands werd. Zijn orkest was bekend om de soepele arrangementen, de krachtige ritmesectie en de improvisaties van getalenteerde solisten, waaronder bekende namen als Lester Young en Herschel Evans. Ook werkte hij samen met bekende vocalisten als Frank Sinatra en Ella Fitzgerald. Count Basie's bijdragen aan de ontwikkeling van de jazzmuziek werden erkend met talrijke onderscheidingen, waaronder Grammy Awards en een ere-Doctoraat in de Muziek. Hij overleed op 26 april 1984, maar zijn muzikale erfenis leeft voort, en zijn invloed blijft voelbaar in de wereld van de jazz.

Foto Count Basie.jpeg

Een bijdrage leveren?

Voor dit nieuwe project zijn we ook weer opzoek naar sponsoren! Klik op de button om te informeren naar de mogelijkheden. 

FIFTH Logo.jpeg

Het Brabants Jeugd Jazz Orkest wordt mede mogelijk gemaakt door

WHVM landscape.jpg
krekon-logo-PNG.png
bottom of page