top of page

WIE ZIJN WIJ?

HET BRABANTS JEUGD JAZZ ORKEST

Het Brabant Jeugd Jazz Orkest is een projectorkest voor Brabantse jongeren tussen de 16 en 27 jaar. Ieder project bestaat uit een aantal repetitiedagen gevolgd door een concert(reeks) in en specifiek thema. In deze themas laten wij verschillende stijlen binnen de Big Band muziek aan bod komen, van swing tot latin, pop tot soul.  Het orkest staat onder leiding van Jacob Bedaux. Daarnaast zullen de repetitiedagen gevuld worden met masterclasses door toonaangevende Brabantse muzikanten.

Het Brabants Jeugd Jazz Orkest streeft ernaar jazz en lichte muziek een nieuw leven in te blazen onder de jongere generatie. De projecten worden erop ingericht om jongeren te inspireren en enthousiasmeren. Het orkest is toegankelijk voor iedereen die graag muziek maakt. Samen zetten we een knallend concert neer op een hoog niveau.

JACOB BEDAUX

Muzikaal Leider "Back to Basie!"

De Bossche dirigent/arrangeur en pianist Jacob Bedaux is een bekende in de Nederlandse Jazz-scene. Als pianist toert hij door binnen en buitenland en speelt/speelde hij samen met mensen als Scott Hamilton, Eric Vloeimans, Benjamin Herman, Anton Goudsmit, Bert Boeren en aanstormend talent Tijn Trommelen.

Jacob studeerde cum-laude af aan het Brabants Conservatorium waar hij tijdens zijn studie zijn liefde voor bigband ontwikkelde bij de inspirerende Maino Remmers en Jasper Staps. Hij begon direct met het dirigeren van twee bigbands met als hoogtepunt een optreden voor de koning en zijn gevolg live uitgezonden door NOS tijdens koningsdag. Inmiddels werkt Jacob vooral projectmatig met bigbands. Hij staat te springen om aan de slag te gaan met de deelnemers van het Brabants Jeugd Jazz Orkest!

Foto Jacob .png

Als enig niet-muzikaal persoon in een vriendengroep met allemaal erg getalenteerde muzikanten heb ik de laatste jaren veel van deze wereld mee gekregen. De vraag of ik mee wilde werken aan het Brabants Jeugd Jazz Orkest kwam dan ook als een verrassing maar zeker een uitdaging die ik graag aan wil gaan. Als niet-muzikant is het mijn doel een frisse blik toe te voegen aan dit project. Ik studeer organisatiewetenschappen aan de Universiteit van Tilburg. De kennis die ik tijdens mijn studie heb opgedaan zal ik gaan gebruiken in mijn rol als penningmeester.   

LOEKA VAN DER HEIJDEN

WhatsApp Image 2021-10-19 at 10.34.27.jpeg

STIJN MOL

Ik ben student Jazz Trompet aan het conservatorium in Tilburg. Vroeger speelde ik al in de harmonie en later ook in een Big Band. Hier heb ik voor het eerst kennis gemaakt met de lichte muziek. Met de jaren heb ik hier een passie voor ontwikkeld die ik graag wil doorgeven aan anderen. Met de komst van het Brabants Jeugd Jazz Orkest hoop ik dat jazz en lichte muziek meer onder de aandacht komt bij jongeren in Brabant.

WhatsApp Image 2021-10-19 at 10.24.41.jpeg

Bij het horen over de plannen om het Brabants Jeugd Jazz Orkest op te richten met als doel om de jazz en lichte muziek weer onder de aandacht te brengen bij jongeren was ik meteen enthousiast. Toen Femke me vervolgens vroeg om voorzitter te worden van de stichting Brabants Jeugd Jazz Orkest hoefde ik dan ook niet lang na te denken. Ik ben weliswaar niet beroepsmatig bezig in het muziekvak, maar draag de amateurmuziek (bigband en harmonie) een heel warm hart toe en ben  als amateurmuzikant en bestuurslid van verschillende clubs actief betrokken in deze wereld.

Ik hoop als meer "oude rot en senior" in het geheel mijn bijdrage te kunnen leveren aan dit prachtige initiatief!

MAUREEN MITZER

image_50444289.JPG

Als studente jazz zang aan de Master of Music van het Tilburgs conservatorium ben ik onwijs blij dat ik samen met drie andere enthousiaste commissieleden dit project mag opzetten.

Mijn grootste passie op het gebied van jazz is toch wel de bigband. Helaas is de populariteit voor het spelen in bigband onder jonge (amateur)musici in de afgelopen jaren afgenomen.
Ik hoop dat wij met het Brabants Jeugd Jazz Orkest dit om kunnen draaien en aan Brabant kunnen laten zien hoe gaaf het spelen in een big band is!

FEMKE SCHMITZ

WhatsApp Image 2021-10-19 at 10.19.06.jpeg

Het Bestuur

EEN BIJDRAGE LEVEREN?

Dat kan! Klik op onderstaande knop voor onze opties voor sponsoren.

ENTHOUSIAST GEWORDEN?

Schrijf je nu in voor het volgende project: Back to Basie!

Het Brabants Jeugd Jazz Orkest wordt mede mogelijk gemaakt door

WHVM landscape.jpg
krekon-logo-PNG.png
bottom of page